Отборът на Левски победи Черно море с 3:0 в мача от 9-ия кръг на efbet Лига

...
Отборът на Левски победи Черно море с 3:0 в мача от 9-ия кръг на efbet Лига
Коментари Харесай

Черно море изгуби от Левски в София

Отборът на Левски победи Черно море с 3:0 в мача от 9-ия кръг на efbet Лига на стадион " Георги Аспарухов " в София. 

Станислав Иванов (21), Паулиньо (31) и Найджъл Робърта (35) бяха точни за домакините, а попадения на Жоржиньо (10) и на Фахт Актау (34) бяха анулирани заради фаул и засада. Гостите имаха искания и за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Райнов в края на първото полувреме, написа Sportal.bg.

Така Черно море продължава да е без победа като посетител над Левски в елита 61 години.

Двубоят стартира на ниски обороти. Жоржиньо означи гол в 10-ата минута след центриране на ъглов удар, само че попадението беше анулирано заради фаул на Даниел Димов против Тиам и Ейолфсон. В 11-ата минута Стаси Иванов пропусна да се разпише, откакто стреля над гредата.

Левски се възползва от подарък на " моряците " в 21-ата минута и поведе в резултата. Тогава двамата дебютанти Милодраг Миятович и Фахт Актау сбъркаха, а Станислав Иванов се възползва от грешката им. Защитникът пресече дълго подаване към младежкия национал и потегли да връща топката към Миятович, който напусна вратата си. Така Иванов и Актау се втурнаха към топката, а играчът на домакините я прати в мрежата.

Десет минути по-късно Левски удвои, а създател на гола беше Паулиньо. Бразилецът подхвана хубава офанзива на " сините ", след което прати топката в мрежата с глава, засичайки центриране на Иван Горанов. Попадението беше негово първо през този сезон на " Герена " и общо пето във всички шампионати. Интересното е, че той не се бе разписвал пред своите почитатели от май месец, когато още веднъж беше прецизен против Черно море (5:1).

Три минути по-късно втори гол на гостите беше анулиран заради засада. Този път той беше дело на Актау, който бе зад отбраната след играта с топката на Родриго.

При идната офанзива Левски вкара трети гол. Нова добра офанзива на 26-кратните първенци приключи с попадение на Найджъл Робърта. Той получи подаване от Мазурек и с компактен удар в долния ляв ъгъл на вратаря се разписа за пети път в състезание, а също по този начин в четвърти следващ дуел.

" Моряците " отвърнаха с рисков удар на Васил Панайотов, който мина около гредата, а по-късно удар на Димов с глава се отби в ръката на Райнов. Гостите желаеха дузпа, само че такава не бе отсъдена.

Втората част стартира с една смяна от страна на Илиев. Той остави в съблекалнията разочаровалия Актау, а на негово място влезе Аристоте Н`Донгала. Нападателят от Конго пропусна да върне един гол още с първото си допиране.
Сектор " Б " пък празнуваше и възпламени голям брой факли, а публиката поддържаше играчите на Хубчев.
В 58-ата минута Миятович избави вратата си от гол. Черногорецът парира удар на Минчев от два метра, откакто младокът се възползва от неточност на Миланов, който не реши добре центриране отляво.

Нов удар на Панайотов мина настрана от задачата, а в 64-ата минута попадение на Тиам беше вярно анулирано. Халфът на " сините " беше сменен от Ивайло Найденов, който не бе играл от декември 2018 година с екипа на Левски в шампионата. Дени Алар смени Мазурек в 75-ата минута и столичани играха с двама чисти нападатели.
Илиан Илиев-младши влезе на мястото на Минчев в 78-ата минута. Насиру Мохамед влезе на мястото на Иванов, който беше изпратен с овации от публиката на " Герена ".

ЛЕВСКИ (4-2-3-1):  Милан Миятович; Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов (85 - Насиру Мохамед), Франко Мазурек (75 - Дени Алар), Паулиньо, Найджъл Робърта
Старши треньор: П. Хубчев
 

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1):  Милодраг Миятович, Виктор Попов, Димитриос Хантакиас, Даниел Димов, Цветомир Панов, Фахт Актау (46 - Аристоте Ндонгала), Патрик Андраде, Васил Панайотов, Жоржиньо, Мартин Минчев (78 - Илиан Илиев), Родриго Енрике
Старши треньор: И. Илиев

Съдия: Радослав Гидженов

 

Снимки вижте ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни но
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР